Eerste vier finalisten Naft voor Woord bekend

Naft voor Woord is een TXT-on-stage-wedstrijd voor 18 tot 30-jarigen uit de provincie Antwerpen. De vakjury met o.m. Carmien Michels, Peter Briers (GVA) en Rudy Vanschoonbeek (Uitgeverij Vrijdag) koos tijdens de voorrondes op 16 en 17 maart de eerste vier finalisten van Naft voor Woord: Dimitry Veyt, Hans Depelchin, Dorien De Vylder en Anke Verschueren treden op 6 mei aan tijdens de finale in Bibliotheek Permeke. Op 30 en 31 maart vinden de laatste twee voorrondes plaats in de bibliotheken van Malle en Mechelen. De wedstrijd, gecoördineerd door Creatief Schrijven vzw, is een springplank naar het professionele literaire circuit. Dit bewijzen ex-deelnemers Maarten Inghels, Maud Vanhauwaert, Lotte Dodion en Jill Marchant.

Creatief Schrijven vzw, het Vlaamse steunpunt voor schrijfliefhebbers, coördineert Naft voor Woord in opdracht van de provincie Antwerpen. Jongeren van 18 tot 30 jaar die wonen, studeren of werken in de provincie Antwerpen nemen deel aan deze TXT-on-stage-wedstrijd. De jury bestaat uit Europees Kampioen Poetry Slam 2016 Carmien Michels, uitgever Rudy Vanschoonbeek en journalist Peter Briers. Zij selecteerden 38 jongeren. Tijdens een intensief workshopweekend stoomden de kandidaten zich klaar voor de vier voorrondes in Balen (16/3), Boom (17/3), Malle (30/3) en Mechelen (31/3).

Eerste vier finalisten

Vorig weekend plaatsten de eerste vier finalisten zich; Dimitry Veyt, Hans Depelchin, Dorien De Vylder en Anke Verschueren treden aan tijdens de finale op 6 mei in Bibliotheek Permeke. De volgende vier finalisten worden gekozen tijdens de laatste twee voorrondes in de bibliotheken van Malle (30 maart) en Mechelen (31 maart). Per voorronde geven een 10-tal jonge schrijvers het beste van zichzelf. De vakjury geeft instant feedback op de performances van de kandidaten. Dichter Max Greyson presenteert en leidt elk om beurt de voorrondes in goede banen. Tijdens de pauze kan het publiek genieten van een gratis Gouden Carolus, lokale lekkernijen en een streepje muziek.
Winnaars voorronde Balen Winnaars voorronde Boom
Finale

Per voorronde stoten er twee kandidaten door naar de finale. De acht geselecteerden worden individueel gecoacht om nog straffer uit de hoek te komen op het podium tijdens hun schittermoment: de finale. De finale vindt plaats in Bibliotheek Permeke op zaterdagavond 6 mei. De winnaar ontvangt een prijzenpot ter waarde van € 1.000 met o.a. een iPad en boeken. Kom alvast supporteren voor jouw favoriet en wie weet zie jij hem of haar terug in de finale. In dit filmpje vertellen de kandidaten waarom je naar de voorrondes moet komen.

reacties