Zaterdag Finale Naft voor Woord @ Bib Permeke

Op zaterdagavond 6 mei strijden 8 jonge schrijvers voor de eretitel van de TXT-on-stagewedstrijd Naft voor Woord in bibliotheek Permeke te Antwerpen. Een vakjury selecteerde hen uit vier voorrondes.

De acht finalisten brengen een gevarieerde mix van teksten. Juryleden Rudy Vanschoonbeek, Carmien Michels, Peter Briers en Kamal Kharmach geven instant feedback. De winnaar gaat aan de haal met een prijzenpot t.w.v. 2.000 euro met o.a. een iPad, een schrijfresidentie in Brussel en verschillende publicatie- en podiumkansen. Het publiek kan die avond niet alleen proeven van vers talent maar ook van andere ingrediƫnten die het finalefeest kruiden, zoals de mobiele drukkerij KASTAAR, een gratis Gouden Carolus, streekproducten en een tombola. De wedstrijd, een initiatief van de Provincie Antwerpen i.s.m. Creatief Schrijven vzw, was een springplank naar het professionele circuit voor o.a. Antwerps stadsdichter Maarten Inghels, Lotte Dodion en Maud Vanhauwaert.

 

 

reacties