Ook interessant

Ook interessant

De provincie biedt brandstof aan in alle mogelijke vormen. Op deze pagina geeft de provincie een plek aan enkele interessante projecten die voor (en meestal door) jong creatief talent zijn opgericht. Laat je inspireren en/of maak er mee deel vanuit!

In de kijker

Junior Argonauts

Junior Argonauts

Jongeren van 14 tot 16 jaar ontwerpen, maken en pimpen vanuit tweedehands kleding, ze schrijven een businessplan, promoten hun collectie via social media en verkopen hun collectie voor een goed doel in de mobiele pop-up shop van Veritas. Op deze ontdekkingstocht leren ze wat ondernemen is en hoe ze hun ideeën en energie met elkaar kunnen delen.

Data

Periode 1  Zondagavond 2 juli t/m vrijdag 7 juli
Periode 2  Zondagavond 9 juli t/m vrijdag 14 juli

Periode 3 Zondagavond 20 augustus t/m vrijdag 25 augustus

Links

https://www.facebook.com/JuniorArgonauts/

www.theargonauts.be/j-argonauts

16299470_1779335025650804_8475263872156592441_nBarBacchanal – Vzw zkt kudde artiesten: Vzw KunstRoedel wil kunst -uit allerlei verschillende kunststromingen- naar jonge toeschouwers brengen, in plaats van andersom.

Dat willen ze doen door evenementen te organiseren die tot hun jeugdige verbeelding spreken. Meer info op hun Facebookpagina.

Logo_ArtafactARTAFACT, een project van Jeugdhuis De Moeve waar jongeren ondergedompeld worden in allerlei kunstdisciplines. Aan de hand van workshops en ateliers bieden ze geschikte begeleiding om creatieve kronkels om te zetten in artistieke prestaties. Meer info: www.artafact.be of hun facebookpagina.

plateau-logo-RGBPlateau, het platform voor talent van jeugdhuis De Bogaard. Bij Plateau krijg je de ruimte om jouw idee uit te werken, kan je terecht voor projectondersteuning, kan je proeven van verschillende workshops. Meer info: www.bogaard.be/plateau of hun facebookpagina.

Mart Mol

M.art, het kunstproject van Jeugdhuis Tydeeh. Jongeren worden gestimuleerd om met hun werk naar buiten te treden. M.art schept vooral veel ruimte voor experiment, M.artlabs, workshops en trajecten waarvoor je alleen maar nieuwsgierig hoeft te zijn! Meer info: www.marttydeeh.be of hun facebookpagina.

 

afbeelding_portfolio_interessant_stulpStulp vzw is opgericht met als opzet projecten te organiseren die ruimdenkend maar vooral aanmoedigend zijn. De pop-up bar Stulp is een multifunctioneel huis waar naast drankjes, een ruime keuze aan kunst en activiteiten wordt aangeboden. Meer info: www.stulpantwerpen.com of hun facebookpagina.

 

Logo DiamantwerkDiamantwerk ondersteunt jongeren bij het ontwikkelen van competenties in verband met plannen en organiseren van evenementen. Daarnaast zetten ze ook in op ondersteuning van (opkomende) artiesten. Ze bieden podiumkansen en professionele coaching aan. Meer info vind je op hun facebookpagina.

 

Logo_tuig_naftTuig is een nieuw atelier/workshop voor iedereen die kunst wil ontdekken of zijn/haar eigen talenten verder wil uitbouwen. Van brainstorm tot presentatie en met begeleiding van een professionele kunstenaar, werk je alleen of in groep een eigen project uit.

Meer info: http://www.dopplatform.be/tuig.html

 

afbeelding_portfolio_interessant_bit

Build It Together, de artisitieke werking van Jeugdcentrum Vizit. Jongeren kunnen zich 2x/maand inschrijven voor verschillende workshops. Als je de smaak te pakken hebt, wordt er voor jou een gratis traject opgestart. Meer info: www.vizitonline.be of hun facebookpagina.