Naft voor Woord

Naft voor Woord

Heb jij schrijftalent en podiumpersoonlijkheid? Zet je teksten dan in de schijnwerpers en neem deel aan Naft voor Woord.

Naft voor Woord is de text-on-stage wedstrijd voor alle 18 tot 30-jarigen uit de provincie Antwerpen met een hart voor de geschreven en gesproken woordkunst.

Een initiatief van de Provincie Antwerpen in samenwerking met Creatief Schrijven vzw.

Nieuws

 • NaftvoorWoord - voorronde Mechelen - foto door Tobias Cornille (49)

  Alle finalisten Naft voor Woord bekend!

  6 april 2017

  Dimitry Veyt (Antwerpen), Dorien De Vylder (Sint-Amandsberg), Anke Verschueren (Morkhoven), Hans Depelchin (Antwerpen), Laurien Janssens Essen), Eline Crols (Turnhout), Yousra Benfquih (Berchem) en Lies Jo Vandenhende (Antwerpen) plaatsten zich voor de finale van Naft voor Woord op 6 mei in Bibliotheek Permeke. Zij namen, samen met meer dan 80 andere jongeren, deel aan de wedstrijd Naft voor Woord. De vakjury met Carmien Michels, Peter Briers en Rudy Vanschoonbeek kozen deze acht finalisten tijdens vier voorrondes in vier verschillende bibliotheken, verspreid over de provincie Antwerpen. Naft voor Woord, een initiatief van provincie Antwerpen in samenwerking met Creatief Schrijven vzw, is een TXT-on-stage-wedstrijd voor jongeren die wonen, werken of studeren in de provincie Antwerpen.

 • Winnaars voorronde Balen

  Eerste vier finalisten Naft voor Woord bekend

  23 maart 2017

  Naft voor Woord is een TXT-on-stage-wedstrijd voor 18 tot 30-jarigen uit de provincie Antwerpen. De vakjury met o.m. Carmien Michels, Peter Briers (GVA) en Rudy Vanschoonbeek (Uitgeverij Vrijdag) koos tijdens de voorrondes op 16 en 17 maart de eerste vier finalisten van Naft voor Woord: Dimitry Veyt, Hans Depelchin, Dorien De Vylder en Anke Verschueren treden op 6 mei aan tijdens de finale in Bibliotheek Permeke. Op 30 en 31 maart vinden de laatste twee voorrondes plaats in de bibliotheken van Malle en Mechelen. De wedstrijd, gecoördineerd door Creatief Schrijven vzw, is een springplank naar het professionele literaire circuit. Dit bewijzen ex-deelnemers Maarten Inghels, Maud Vanhauwaert, Lotte Dodion en Jill Marchant.

 • finale naft voor Woord 2016 door Lisa Deckers

  42 strijdende kandidaten Naft voor Woord gekend

  20 januari 2017

  Onze professionele jury worstelde zich doorheen 250 teksten van 89 kandidaten en besliste om 42 deelnemers te laten doorstromen naar de voorrondes.
  Deze 42 kandidaten krijgen binnenkort een workshopdag aangeboden zodat ze zich kunnen voorbereiden op de voorrondes.

 • finale naft voor Woord 2016 door Lisa Deckers

  Fotograaf voorrondes Naft voor Woord gezocht – deadline 25 januari

  5 januari 2017

  Op 16, 17, 30 en 31 maart 2017 brengen de veertig kandidaten tijdens vier voorrondes hun teksten op het podium van een bibliotheek in de provincie Antwerpen (Balen, Boom, Malle en Mechelen).  Ben jij de creatieve fotograaf die we zoeken?

 • Voorronde Naft voor Woord 2016 Zwijndrecht door Lisa Wuyts

  86 inschrijvingen voor nieuwe editie Naft voor Woord

  22 december 2016

  De inzendingen voor onze txt-on-stagewedstrijd zijn afgesloten.

  Maar liefst 86 jonge jongeren schreven zich in voor de nieuwe editie van Naft voor Woord.

 • jill

  videobericht: Waarom meedoen aan NAFT voor Woord?

  30 september 2016

 • Lightbox_facebook

  Jouw affiche het nieuwe beeld voor volgende editie Naft voor Woord? – Deadline 3 augustus

  8 juli 2016

  Naft voor Woord zoekt een creatief ontwerper. De affiche moet zoveel mogelijk jongeren prikkelen om in te schrijven voor Naft voor Woord. De ontwerper die de opdracht krijgt toegewezen ontwerpt ook een bijhorende flyer.

   

 • afbeelding_2016_finalewoord

  Jill Marchant wint txt-on-stagewedstrijd Naft voor Woord

  2 mei 2016

  Op zaterdagavond 30 april streden 8 jonge schrijvers voor de eretitel van de txt-on-stagewedstrijd Naft voor Woord in bibliotheek Permeke in Antwerpen. De vakjury kroonde Jill Marchant tot winnaar. Zij gaat aan de haal met een prijzenpot t.w.v. 1500 euro met o.a. een iPad en verschillende publicatie- en podiumkansen. Daan Janssens en Michael Van Remoortere behaalden de respectievelijk tweede en derde plaats.

 • Yannick Moyson

  videobericht: Yannick nodigt je uit voor Naft voor Woord

  16 maart 2016

 • fotograaf: Milou Verstappen

  Fotograaf Finale Naft voor Woord – Deadline 21 maart 2016

  4 maart 2016

  Wij zoeken een fotograaf en reporter, die origneel en creatief uit de hoek komen om de sfeer van de finale van Naft voor Woord weer te geven.  Bibliotheek Permeke 30 april, Antwerpen

Pagina 1 van 3123