Naft voor Woord

Naft voor Woord

Binnenkort maken we de kandidaten voor Naft voor Woord 2018 bekend.

Naft voor Woord, de txt-on-stage wedstrijd van Creatief Schrijven vzw, moedigt jonge creatievelingen aan om met eigen teksten op het podium te stappen.

Naft voor woord is op korte tijd uitgegroeid tot een kwaliteitskeurmerk voor jong literair podiumtalent. Jongeren tussen 18 en 30 jaar die wonen, werken of studeren in de provincie Antwerpen sturen zelfgeschreven teksten in. Een professionele jury, met o.a. uitgever Rudy Vanschoonbeek (Uitgeverij Vrijdag), Peter Briers (Journalist) en Anissa Boujdaini (slamdichter en performer), selecteert 40 creatievelingen. Zij gaan door naar de voorronde en krijgen gratis workshops van professionele schrijvers en performers.

Kom supporteren op één van de voorrondes en bevestig alvast je aanwezigheid op de events!

Donderdag 08 maart in Bib Merksem.
Vrijdag 09 maart in Bib Turnhout.
Donderdag 22 maart in Bib Lier.
Vrijdag 23 maart in Bib Mechelen.

 

Wil je graag naar de Grande Finale in Bib Permeke komen? Noteer dan alvast zaterdag 5 mei in je agenda.

 Georganiseerd door Creatief Schrijven vzw.

Nieuws

 • Naft Voor Woord 17-18

  VIDEOBERICHT: WAAROM ZIJ DEELNAMEN AAN NAFT VOOR WOORD… OVERTUIGD? SCHRIJF JE IN!

  28 september 2017

 • NaftvoorWoord - voorronde Mechelen - foto door Tobias Cornille (30)

  Yousra Benfquih wint TXT-on-stagewedstrijd Naft voor Woord

  8 mei 2017

  Op zaterdagavond 6 mei streden 8 jonge schrijvers in bibliotheek Permeke te Antwerpen voor de eretitel van de TXT-on-stagewedstrijd Naft voor Woord. De negentwintigjarige Yousra Benfquih uit Berchem won de wedstrijd en treedt zo in de voetsporen van eerdere winnaars onder wie Maud Vanhauwaert en Jill Marchant. Juryleden Rudy Vanschoonbeek, Carmien Michels, Peter Briers en Kamal Kharmach selecteerde haar omwille van de sterke performance en de straffe tekst. Yousra Benfquih ontving een prijzenpot t.w.v. 2.000 euro met o.a. een tablet, een schrijfresidentie in Brussel en verschillende publicatie- en podiumkansen. Meer dan 200 mensen woonden het finalefeest bij.

 • Affiche Finale Naft voor Woord

  Zaterdag Finale Naft voor Woord @ Bib Permeke

  5 mei 2017

  Op zaterdagavond 6 mei strijden 8 jonge schrijvers voor de eretitel van de TXT-on-stagewedstrijd Naft voor Woord in bibliotheek Permeke te Antwerpen. Een vakjury selecteerde hen uit vier voorrondes.

 • NaftvoorWoord - voorronde Mechelen - foto door Tobias Cornille (49)

  Alle finalisten Naft voor Woord bekend!

  6 april 2017

  Dimitry Veyt (Antwerpen), Dorien De Vylder (Sint-Amandsberg), Anke Verschueren (Morkhoven), Hans Depelchin (Antwerpen), Laurien Janssens Essen), Eline Crols (Turnhout), Yousra Benfquih (Berchem) en Lies Jo Vandenhende (Antwerpen) plaatsten zich voor de finale van Naft voor Woord op 6 mei in Bibliotheek Permeke. Zij namen, samen met meer dan 80 andere jongeren, deel aan de wedstrijd Naft voor Woord. De vakjury met Carmien Michels, Peter Briers en Rudy Vanschoonbeek kozen deze acht finalisten tijdens vier voorrondes in vier verschillende bibliotheken, verspreid over de provincie Antwerpen. Naft voor Woord, een initiatief van provincie Antwerpen in samenwerking met Creatief Schrijven vzw, is een TXT-on-stage-wedstrijd voor jongeren die wonen, werken of studeren in de provincie Antwerpen.

 • Winnaars voorronde Balen

  Eerste vier finalisten Naft voor Woord bekend

  23 maart 2017

  Naft voor Woord is een TXT-on-stage-wedstrijd voor 18 tot 30-jarigen uit de provincie Antwerpen. De vakjury met o.m. Carmien Michels, Peter Briers (GVA) en Rudy Vanschoonbeek (Uitgeverij Vrijdag) koos tijdens de voorrondes op 16 en 17 maart de eerste vier finalisten van Naft voor Woord: Dimitry Veyt, Hans Depelchin, Dorien De Vylder en Anke Verschueren treden op 6 mei aan tijdens de finale in Bibliotheek Permeke. Op 30 en 31 maart vinden de laatste twee voorrondes plaats in de bibliotheken van Malle en Mechelen. De wedstrijd, gecoördineerd door Creatief Schrijven vzw, is een springplank naar het professionele literaire circuit. Dit bewijzen ex-deelnemers Maarten Inghels, Maud Vanhauwaert, Lotte Dodion en Jill Marchant.

 • finale naft voor Woord 2016 door Lisa Deckers

  42 strijdende kandidaten Naft voor Woord gekend

  20 januari 2017

  Onze professionele jury worstelde zich doorheen 250 teksten van 89 kandidaten en besliste om 42 deelnemers te laten doorstromen naar de voorrondes.
  Deze 42 kandidaten krijgen binnenkort een workshopdag aangeboden zodat ze zich kunnen voorbereiden op de voorrondes.

 • finale naft voor Woord 2016 door Lisa Deckers

  Fotograaf voorrondes Naft voor Woord gezocht – deadline 25 januari

  5 januari 2017

  Op 16, 17, 30 en 31 maart 2017 brengen de veertig kandidaten tijdens vier voorrondes hun teksten op het podium van een bibliotheek in de provincie Antwerpen (Balen, Boom, Malle en Mechelen).  Ben jij de creatieve fotograaf die we zoeken?

 • Voorronde Naft voor Woord 2016 Zwijndrecht door Lisa Wuyts

  86 inschrijvingen voor nieuwe editie Naft voor Woord

  22 december 2016

  De inzendingen voor onze txt-on-stagewedstrijd zijn afgesloten.

  Maar liefst 86 jonge jongeren schreven zich in voor de nieuwe editie van Naft voor Woord.

 • jill

  videobericht: Waarom meedoen aan NAFT voor Woord?

  30 september 2016

 • Lightbox_facebook

  Jouw affiche het nieuwe beeld voor volgende editie Naft voor Woord? – Deadline 3 augustus

  8 juli 2016

  Naft voor Woord zoekt een creatief ontwerper. De affiche moet zoveel mogelijk jongeren prikkelen om in te schrijven voor Naft voor Woord. De ontwerper die de opdracht krijgt toegewezen ontwerpt ook een bijhorende flyer.

   

Pagina 1 van 3123