Ambassadeurs

Daan Janssens (°1994) is de eerste in de Naft voor Woord-geschiedenis die vorige editie met een wild card toch in de finale stond. De jury besloot om hem na een moeilijke discussie in de eerste voorronde toch niet door te sturen naar de finale, maar liet hem niet naar huis gaan zonder een eervolle vermelding. Toen een finalist afhaakte, was het vrij snel uitgemaakt wie de vrijgekomen plek zou krijgen. Volmondig werd ‘Daan!’ geroepen. Hij werd uiteindelijk deel van de Top 3. Sindsdien is hij op vele podia te bewonderen waar hij zich steeds ten volle overgeeft aan de poëzie en deed hij ook stage bij bij de editie van 2017-2018 waar hij werd omgedoopt tot Onderdaan. We kunnen hem niet lossen, dus hij doet nog een rondje ambassadeur!

daan

Yousra Benfquih (28) is mensenrechtenjuriste en doctoraal onderzoekster aan de UA. Geïnspireerd door een haperend lijf, herontdekte ze sinds kort haar passie voor het schrijven. De kersverse winnares van Naft voor Woord 2017 volgt Literair schrijven aan de academie van Borgerhout, ging met deBuren naar Parijs, en zag haar columns verschijnen in De Standaard, Charlie mag, en De Morgen. Balancerend tussen zwaarte en lichtheid, raakt de dichteres aan thema’s als racisme en kwetsbaarheid, maar ook worteltaart en andere tranches de vie. De woorden van Chimamanda Adichie indachtig, schuwt ze slechts één ding: ‘the single story’.

DSC_0094

Ik ben Anke Verschueren, bijna 23 en trotse bezitster van 34 paar oorbellen, een enorme arachnofobie en een masterdiploma Nederlands. Ik lust geen koffie maar overleef: (maandag)ochtenden, middagdipjes en allesbepalende nachten. Momenteel slijt ik mijn tijd blinkend van contentement in de richting Woordkunst aan het Antwerpse conservatorium. Ik kan niet zwemmen, maar wel het alfabet achterstevoren opzetten.