Workshops

Zin om jouw schrijfvingers te trainen? Een podium te veroveren en nadien het land af te reizen met jouw welbespraaktheid? Doe mee aan Naft op azertyfactor.be/kansen en wie weet zien we je terug op een van de vier voorrondes in Mechelen, Merksem, Lier of Turnhout. Nog niet helemaal zeker van je tekst? Doe voor slechts € 5 mee aan een van de workshops en ontvang bij deelname een leuk cadeau dat jouw inspiratie gegarandeerd een duw in de rug geeft.

Schrijfworkshop

Anissa Boujdaini is sinds 2015 een van de erkende slamdichters bij het Vlaamse Fonds voor de Letteren. En of dat nog niet genoeg bewijs is van haar professionaliteit, check dit: twee jaar geleden was zij de coach van het grote project ‘Slam ‘t Stad’. Ze schrijft en publiceert en helpt jou maar wat graag op weg met je tekst. Tijdens de workshop op 30 oktober in H30 in Mechelen voorziet ze jou van creatieve schrijfoefeningen en krijg je feedback op je teksten. Alles om van jou een geduchte kandidaat te maken voor Naft voor Woord. Schrijf je in!

Performanceworkshop

Wim Paeshuyse was de eerste stadsdichter van Turnhout en een van de oprichters van het u wel bekende Turnhoutse Collectief Dichterbij (indien niet: collectiefdichterbij.com). Hij schreef ook het boek Dit is performen waarin hij je alle kneepjes van het vak uitlegt. Geen kandidaat is dus meer geknipt om jou alles bij te leren over hoe je op een podium staat. Op 6 november in Kavka in Antwerpen kijkt Paeshuyse samen met jou hoe je je tekst podiumklaar krijgt en hoe je ‘m zo sterk mogelijk brengt op de planken. Aansluitend krijg je meteen je eerste podiumkans op You On Stage in Kavka. Zo kun je meteen al je performancewijsheid omzetten naar de realiteit. Schrijf je in!

Workshopweekend voor de 40 geselecteerden

24 en 25 februari 2018 @ FOMU Antwerpen

Docenten: Gideon Hakker (spel) + Bart Koubaa (schrijven)

Gideon Hakker studeerde af op de Toneelacademie Maastricht als regisseur/docent drama. Hij is zowat overal procesgericht werkzaam met kinderen, jongeren, gehandicapten en zelfs volwassenen. Hij doet het allemaal heel graag.

 

Bart Koubaa, schrijversnaam van Bart Van den Bossche (Eeklo, 28 februari 1968), is een Vlaams schrijver, dichter en zanger. Van den Bossche stelde zijn pseudoniem samen door de familienaam van zijn vrouw aan te nemen. Hij debuteerde als romanschrijver onder deze naam in 2000 met Vuur. Dit boek kreeg de Debuutprijs van 2001. Tijdens de Literaire Lente van 2002 deelde Vlaams Minister van Cultuur Bert Anciaux er 20.000 exemplaren van uit aan treinreizigers. In de periode 2012-2015 was hij redactielid van het literair tijdschrift De Revisor. Inmiddels is hij zanger van de band Buckey Down.